- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

STRAND

Loop met uw blote voten door het zand! In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijderd zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen door het zand ook nog een gratis massage!

LUISTER NAAR UW VOETEN

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus nietmaar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn te verhelpen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

UW VOETEN WASSEN

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want hoe vreemd het ook klinkt, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten altijd zeer goedaf vooral tussen de tenen met eenschone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan maar geef uw voeten de kans om goed op te drogen.

VOCHTREGULERENDE CREME

Uw voeten hebben er baat bij.Breng de creme aan op de gehele voet maar niet tussen de tenen.

Bij ieder seizoen hoort een cremem maar ook bij ieder huidtype. vraag dus aan uw pedicure welke creme u in welk seizoen het beste kunt gebruiken.

INGEGROEIDE TEENNAGELS

Voorkom ingegroeide teennagels .De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende nagels is door slecht passende schoenen, verkeerd knippen van nagels of een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Het goed knippen is belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om ingroeien te voorkomen.

KLOVEN

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huis extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen met kurk. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen. 1x per week vijlen op een droge huid. ( 1 richting op) en iedere avond smeren met klovenzalf.

Stel dat de kloof te groot wordt laat hem dan behandelen door uw pedicure, dit voorkomt veel pijn.

SCHOENEN KOPEN

Goede en passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten, Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag schoene kopen . In de loop van de dag zijn uw voeten vaak wat dikker en op die manier zorgt u er voor dat u onnodig knellende schoenen aanschaft.

Let ook op de goede breedte  van de schoen